Renkli Pırlanta Modası

Renkli Pırlanta Modası.

Renkli Pırlanta Modası

Pırlanta denilince ilk akıllara gelen saydam renkten oluşan dünyanın en değerli taşıdır. Özel bir sipariş ile hazırlanan renkli pırlanta modası ise göz alıcı güzelliği ile hayalleri süslemeye devam ediyor.

Son yılların modası olan yer yer sade ve renksiz pırlantaları gölge de bırakacak olan renkli pırlantalar şıklığınıza şıklığa katmaktadır.

Pırlantanın ham hali doğada birçok renkte bulunmaktadır. Renkli pırlanta modelleri dünyanın en değerli taşlarından sayılır.

Tüketiciler değişen satın alma davranışları neticesinde her alanı kolaylıkla etkilemektedirler. Yaşamlara dahil edilen bu tasarım harikası takıların rağbet ide her geçen gün değişmektedir. Tasarımlara hayat veren stilistler ise kişilerin kendilerini özel hissetmeleri için farklı tasarımlar üretmektedirler.

Takılar kişisel ürünlerin başında gelir. Pırlanta ise he kadının hayalini süsleyen en değerli taşlardan biridir. Zaman için oluşan renkli pırlanta modası ile rengârenk tasarımlar ortaya çıkarıldı. 

Renkli pırlanta modası denildiğinde akıllara gelen göz alıcı renklerine sahip pırlanta renklerini kısaca anlatalım.

Mavi Pırlanta

Pırlanta dünyasına her yıl yeni dâhil edilen farklı tasarımlar, kullanılmış olan pırlantanın şekli, taşın rengi, altın kısmının rengi gibi birçok farklılıklar ortaya koymaktadır. Bu farklılık mavi pırlanta yüzük veya kalp kesim pırlanta yüzük gibi değişiklikler o yılın modasını belirler.

Elmas yani pırlantanın ham hali doğada birçok renkte bulunmaktadır. Şeffaf, pembe, mavi, mor gibi renklerde bulunan pırlantalar son yılların en beğenilen takı modasını oluşturur. 

Mavi pırlanta ’da bu modanın renklerinden biridir. Mavi pırlanta doğada saf olarak bulunabilir veya yeşil ile de iç içe olarak bulunabilir. Mavi pırlantanın tek renk olması yeşil ile iç içe olmasından daha değerlidir. 

Pembe Pırlanta

Pembe rengi bayanların her yaşlarda sevdiği renklerin başında gelir. Pembe rengi giyimden, ev tekstilinden mücevhere kadar birçok alanda pembe rengi beğenilerek tercih edilir. 

Pembe pırlanta bu nedenle yoğun ilgi gören takı tasarımları arasında yer almaktadır. Pembe pırlanta doğada en nadir bulunan taşlardandır ve genellikle küçük boyutlardadır. 

Pembe pırlantanın farklı renk skalası vardır. Bu renk skalasın da kırmızı, mor ve turuncuya yakın renkler bulunur. Pembe pırlanta takılar bu renkler arasında tercih edilerek üretilmektedir. 

Doğada bulunan en nadir mücevherlerden olduğu için göz alıcı bir güzelliğe sahiptir demek yanlış olmaz. Şık bir duruşa ve göz alıcı ışıltıya sahip olan pembe pırlanta küpe, yüzük ve kolye gibi birçok mücevherde kullanılmaktadır.

Bir servet değerinde fiyatlara sahip olan pembe pırlantalara sahip olan kadınlar ayrıcalıklı bir görünüme sahip olmaktadırlar.

Pembe pırlanta doğanın en saf halinin bizlere yansıyan halidir. Yerin derinliğindeki yoğun basıncın etkisi ile bu renkler ortaya çıkmaktadır. Pembe elmaslar en çok Avustralya’daki Argyle madeninde çıkmaktadır. Açık pembe renkli pırlanta ile Güney Afrika, Angola, Brezilya, Hindistan ve Tanzanya’da çıkarılmaktadır. 

Ender olarak rastlandığı için pembe pırlanta ile yapılan takılar koleksiyoncuların gözdesi olmaktadır. 

Mor, Kırmızı, Sarı Pırlanta

Bundan birkaç yıl öncesine kadar renkli pırlantalardan birçok kişinin haberi bile yoktur. Dünyaca ünlü kadın sanatçı ve aktrisler sayesinde popüler olan renkli pırlantalar görenleri kendine hayran bıraktıracak güzelliği ve ışıltıya sahipler. 

Renkli pırlantalar yeryüzünün tam kalbinde oluşuyor ve çok nadir bulunuyor. Hatta bazılarına nadir kelimesi bile yetersiz kalıyor. Yıllardır değerli taş sektöründe çalışanlardan dahi kırmızı pırlantayı görmeyenlerin sayısı bir hayli fazla.  Genellikle tercih edilen pırlanta renkli  taşlı yüzük modelleri en favori mücevherler arasında yer almaktadır. 

Kırmızı rengi aşkı anlatan tek renk ve hediye edilmesinin tartışılmaz değeri vardır. Lila ve mor renkli pırlantalar da bu nadir görülen renkli taşlara örnek olabilirler. Bu kadar zor bulunur pırlantalar olmaları fiyatları konusunda da büyük rol oynamaktadır.

Şüphesiz en popüler renkli pırlanta pembe ve kanarya renginde olanlarıdır. Mücevher müzayedelerinde karat başına 2 milyon dolardan yüksek fiyatlara satılabiliyor olmaları bu renkli pırlantaların ne kadar değerli olduklarının bir göstergesidir aslında.

Her rengin kendi içinde farklı bir anlamda olması da hediye edilirken seçim yapmayı kolaylaştırmaktadır.

En güzel renkli pırlanta modellerine buradan bakabilirsiniz.

Etiketler: Renkli pırlanta modası, mavi pırlanta, pembe pırlanta
Ocak 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR