Orta yuvarlak bölümde 1 karat pırlanta görüntüsü yakalanması adına 1 tane büyük pırlantanın etrafına 8 adet daha küçük pırlanta taş kullanılmıştır.
50 cm ve üzeri uzaklıktan bakıldığında orta bölümde tek bir taş var gibi gözükür.
Pırlanta taşların montaj işlemi ise; altın kısmına yuva açılır, sonrasında bu açılan yuvaya pırlanta taşlar ustalar tarafından oturtulur ve son olarak yaklaşık 60 mikron kalınlığında altından tırnaklar ile pırlanta taş sıkıştırılır.
Pırlanta yüzüğün üstüde taşları tutan tırnak yapıları kıyafetlere takılmasın diye '' Güverse Basacağı'' adı verilen alet ile üstleri top hale getirilir.
Thales pırlanta sektörün en iyi ustalarını şirket bünyesinde bulundurduğundan taşları tutan tırnaklar çok büyük darbe ile yamulmadığı veya kopmadığı sürece pırlanta taşlarının yuvasından çıkarak düşme ihtimali neredeyse yoktur.
1 karat efektli pırlanta yüzük her açıdan maliyetleri düşürmek adına 8 ayar altından üretilmiştir. Altın ayarının 8 ayar olması üründe kararmaya neden olmaz.
Tabii ki talebiniz doğrultusunda pırlanta yüzük modeli 14 ayar - 18 ayar veya farklı altında renginden de üretimi yapılabilir.
1 karat tektaş pırlanta görünümüne sahip model, evlilik teklifilerinde alternatif olarak en çok tercih edilen pırlanta yüzük modelidir.
D color (Çok nadir bulunan ekstra beyaz), E color (Nadir bulunan ekstra beyaz), F color (Ekstra beyaz), G color (Beyaz Plus), H color (Beyaz), I color (Çok hafif renkli beyaz), J color (Hafif renkli beyaz), K color (Renkli beyaz), L color (Çok renkli beyaz), M-Z color aralığı (Sarı, kahve, gri ton oldukça yoğundur).
Sarının tonlarını görebileceğiniz I, J, K, L, M-Z fiyat açısından oldukça uygundur. Taş ne kadar büyük olursa olsun, biz sarı tonlarında olan bir taş almanızı daha sonrasında pişman olmamanız adına önermiyoruz. Bütçenize göre D- H color aralığını seçmeniz daha iyi olacaktır.
FL-IF (Tertemiz, çok nadir bulunur.), VVS (Mikroskop ortamında ancak uzmanlar tarafından görülebilecek çok çok küçük doğal izler.)
VS (Büyüteçler yardımıyla görülebilecek çok çok küçük doğal izler.), SI1 (Büyüteçler yardımıyla görülebilecek çok küçük doğal izler, çıplak gözle görmek mümkün değildir.), SI2 (Küçük doğal izler), SI3 (Çıplak gözle görülebilir doğal izler), I1 (Çıplak gözle görülebilir büyük doğal izler.), I2 (Çıplak gözle görülebilir çok büyük doğal lekeler), I3 (Çıplak gözle görülebilir çok büyük doğal lekeler.)
SI3, I1, I2, I3 için genelde sizlerden duymaya alışık olduğumuz; pırlanta taşın içi buzlu, taşımın üstünde atık var, içi siyah, çok lekeli vb. tabirleri kullandığınız taş grubudur. İşte bu yüzden bu berraklığa sahip taş gruplarından uzak durmanızı öneririz. Çok fazla tercih edilen VS- SI1 pırlanta berraklık grupları arasında karar vermeniz daha doğru olur.
1-) Elinizde numune yüzük varsa veya kendi parmak ölçünüze göre alacaksanız, elinizdeki yüzüğü bir kuyumcuya ölçtürebilirsiniz.
2-) Sürpriz yapmayı planlıyorsanız ve ölçüye dair hiçbir fikriniz yok ise; sürprizin bozulmaması adına müşteri temsilcimize hanımefendinin parmak yapısını tarif ederek yardım isteyebilirsiniz.
3-) Ölçünüzü bilmiyorsunuz ve de sonrasında ölçü işlemleri ile hiç uğraşmak istemiyorsanız; sipariş sonrasında firmamızdan ücretsiz olarak size yüzük ölçüm aletini göndermesini talep edebilirsiniz.
4-) Yüzüğü standart ölçüde talep edebilirsiniz, hediyenizi verdikten sonra tarafımızdan büyültme veya küçültme işlemi yine ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.